Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. március 31-én benyújtott törvénymódosítás értelmében 2020. augusztus 1. napjától az Ybl Miklós Építéstudományi Kar a Szent István Egyetem szervezetéből kiválna, és az Óbudai Egyetem szervezetébe olvadna be. A törvénymódosítás benyújtását és a felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatását követően a Kar szervezetváltásának folyamata elindult.

A nemrégiben sajtónyilvánossá vált kormányzati döntés nem érte váratlanul egyetemi karunkat. A tavalyi 140 éves centenáriumi év számos sikeres szakmai eseménye mellett a továbbfejlődés, továbblépés kérdései is átgondolásra kerültek. A Kar jövőre vonatkozó elképzelései egybeesnek a fenntartói döntéssel, melyet a Kari Tanács is egyhangúlag támogatott.

A korábbi főiskolákat egyesítő és lendületesen fejlődő Óbudai Egyetem ugyanazt a fejlődési utat járta be, mint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar. Az YBL önerőből és saját komoly hagyományaira építkezve nevelte ki egyetemi professzorait, érte el mai megbecsült oktatási színvonalát, és lett megkerülhetetlen része a hazai felsőoktatásnak.

A Ybl Miklós Építéstudományi Kar örömmel és nagy reményekkel tekint a most induló közös szakmai jövő kihívásai, a közös oktatási és tudományos munka elé.