Copyright 2020 - Custom text here

Az Online Szabványkönyvtár jelenleg nem hozzáférhető

 

A SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar Könyvtára 2013. április 15-től a Könyvtárba regisztrált,  az Online Szabványkönyvtár Használati Szabályzatát elfogadó és Nyilatkozatot tevő használók számára lehetővé teszi az Online Szabványkönyvtár Könyvtárban történő elérését. 

Előzetes bejelentkezés a könyvtárosoknál lehetséges:

személyesen /
továbbá telefonon a 36-1-883-7877 vagy a 2609-es kari melléken /
vagy e-mailen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.


Az Online Szabványkönyvtár egy virtuális könyvtár, ahol a szabványinformációk, a szabványok szövege és a kiadványok kizárólag képernyőn való olvasásra nyithatók meg, tehát nem nyomtathatók és nem letölthetők.
A szabványok és szabványkiadványok szerzői jogi védelem alatt állnak. Az Online Szabványkönyvtárban az olvasásra rendelkezésre bocsátott szabványok és kiadványok a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) tulajdonát képezik, tehát az Online Szabványkönyvtár szolgáltatásainak igénybe vételével és szabványkiadványok tulajdonjogát a felhasználó nem szerzi meg. A szabványok és a szabványkiadványok szövegének felhatalmazás nélkül másolása, sokszorosítása, illetve a szerzői jogok bármilyen módon való megsértése jogszabálysértő magatartás, amelynek összes következményét a jogsértést elkövetőnek kell viselnie.
Az MSZT fenntartja a jogot, hogy a rendeltetésszerű használattól való eltérés, az MSZT engedélye nélküli használat vagy bármely jogsértés észlelése esetén megtegye a szükséges lépéseket.

Az Online Szabványkönyvtár tartalma:

  • A magyar nemzeti szabványok összes bibliográfiai adata interaktív formában (továbblépési lehetőséggel a kiválasztott szabvány szövegére).
  • A magyar nemzeti szabványok (érvényes és visszavont) szövege (képernyőn való olvasásra mintegy 27 000 db érvényes nemzeti szabvány, több mint 23 000 visszavont nemzeti szabvány, amely megközelítőleg 1,5 millió oldalnyi műszaki szöveg).
  • A szabványosítással kapcsolatos legfrissebb és legfontosabb információk (a Szabványügyi Közlöny aktuális száma).

További információ itt.