Nyomtatás
Részletek: Kategória: Hírek | Megjelent: 2019. október 22.

          A Hellowood  Fődíja
Hellowood Fodij 2019Tilalmasi tekepálya

Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar | Tolcsva

Csapatvezetők: Dévényi Tamás, Hutter Franciska, Oravecz Péter
Csapattagok: Ács Gábor, Bánkuti Balázs, Hőgye Norbert, Illényi Soma, Juhász Emese, Kósa Roland, Kristóffy Barnabás, Kurmai Kristóf, Lakatos Emese, Schneider Krisztofer

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának hallgatói és tanáraik az egykor virágzó fürdő, a mára teljesen elnéptelenedett Tilalmas elnevezésű részt igyekeztek visszakapcsolni Tolcsva település életébe. Nem tüneti kezelést akartak nyújtani, úgy gondolták, létezik olyan megoldás, amely alapvető változást hozhat a közösség életében, és a tábor keretein belül is megvalósítható.

A Tilalmas-fürdő megújításával a település egy különleges közösségi helyszínnel gazdagodhat, a terület múltba vesző történetei pedig egy kis energiaráfordítással akár újra a mindennapok részévé válhatnának. Munkájukkal vissza akarták adni a falunak azt, ami egyszer az övé volt. Az installáció tervét az a gondolat ihlette, hogy a felnőttek ritkán kapnak játékot, a csapat ezért döntött a különleges formájú, U-alakú tekéző megépítése mellett. A Tilalmast az ott álló egykori táncházzal és más épületekkel együtt az évtizedek alatt birtokba vette az erdő, amelyből csupán egy keskeny sávot hódítottak vissza, minden más érintetlen maradt, csupán táblákon jelzik, hogy egykor milyen élet folyt azon a helyen.

 További információ a Hellowood oldalán >>>