Nyomtatás
Részletek: Kategória: YMÉK | Megjelent: 2017. január 19.

A tűzvédelmi laboratórium

A tűzvédelmi laboratórium, tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítvány kiadására jogosult laboratóriumok egyike. A labor jelenlegi felszereltsége teljes mértékben kiszolgálja az építőanyagok, épületbelsők tűzvédelmi megítélésének elméleti és gyakorlati oktatási igényeit, de alkalmas kutató-fejlesztő munka végzésére különösen az anyagok tűzbiztonsági paramétereinek meghatározása területén.

A laboratórium műszerparkját korábban bővítettük a különböző pályázatokon elnyert fejlesztésekkel, így pályázati támogatással jutottunk hozzá a Cone-kaloriméterhez, amely eszköz jelenleg a tűzvédelmi kutatások egyik alapműszere, és az országban kizárólag ebben a laborban található. Emellett a labor felszerelése alkalmas az EU normák szerinti különböző vizsgálatokra, mint például: az építőanyagok gyulladási hőmérsékletének, oxigén indexének, sugárzó hővel szembeni viselkedésének és meggyújthatóságának vizsgálatára, padlóburkolatok minősítésére, így a gyakorlati képzésben a legkorszerűbb eljárások elsajátítását teszi lehetővé a hallgatók számára.

A tűzvédelmi laborban végzett vizsgálatok

Laborvezető: Dr. Kerekes Zsuzsanna, T: (1) 251-1060 / 421, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tuzvedelmilabor