Nyomtatás
Részletek: Kategória: Hírek | Megjelent: 2021. május 13.

koronaiA KÉSZ Csoport a Magyarországon oktató összes egyetem építőmérnök-hallgatóinak indított egy különleges pályázatot: amely Hexatlon névre kereszteltek. A verseny keretében a jelentkezőknek több körben kellett bizonyítaniuk a szakmai rátermettségüket, tudásukat, kreativitásukat és gyorsaságukat beleértve a különböző feladatokat megoldásait. A verseny célja az építőmérnöki szakma népszerűsítése és a szakma szépségeinek bemutatása, de nem utolsó sorban kiugrási lehetőség biztosítása a fiatal tehetségeknek.

A győztes kiválasztását szakemberekből álló zsűri segítitette. A zsűri tagjai Budaházy Viktor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) adjunktusa, Martinkó József, az OCTOGON Architecture & Design magazin vezető szerkesztője, Tápai Árpád, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese és Abosi Barni, YouTuber.

Az utolsó fordulóba jutott versenyzők között abszolválta a helyét Karunk építőmérnök hallgatója Koroknai Ádám. 

A döntő feladata egy különleges mérnöki probléma megoldása volt, amely egy kétezer darabos LEGO-elemből kellett nagy teherbírású, de innovatív hidat építeniük, ahol külön igény volt, hogy a design terén is megnyerje a zsűritagokat a versenyzők modellje. A legnagyobb teherbírású híd 60,8 kg-os terhelést bírt el. Ádám hidja szép geometriával és designnal, illetve 21,6 kg teherbírással készült.

A hat fős döntőben a kiemelkedő 3. hellyel és 250 000.-Ft-os pénzjutalommal lett gazdagabb.

Megnézhető a döntő: https://keszhexatlon.hu/

Gratulálunk és további sikereket kívánunk építőmérnök diákunknak!