Copyright 2018 - Custom text here
 
campus mundi
A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, a 2018/19-es tanévre, Stipendium Hungaricum országokba. Ez a lehetőség az egyetemközi együttműködéseken alapuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányútra vonatkozó pályázati típusok mellett a negyedik típusú Campus Mundi hallgatói mobilitási lehetőség.
A pályázattal kapcsolatos tudnivalók, dokumentumok a Tempus Közalapítvány honlapján érhetők el.
KÜLÜGYI TITKÁRSÁG
Helye: "A" épület, földszint 101.
Telefon: (1) 883 7801, (1) 252 1270 /1110
Fax: (1) 252-1278
 
A dékán irányításával építi és ápolja a kar nemzetközi kapcsolatait. Végzi a nemzetközi felsőoktatási programok adminisztrációját: pályázatok, szándéklevelek, szakmai és pénzügyi beszámolók határidőre való elkészítését, gondoskodik a keretösszegek előírás szerinti elköltéséről.
Kapcsolatot tart a partnerintézményekkel, az egyetemi központi külügyi irodával, a programok hazai és külföldi felügyeleti szerveivel.
Előkészíti, szervezi és nyilvántartja oktatóink és hallgatóink szakmai utazásait, az idelátogató oktatók és hallatók fogadását.
Tájékoztatja a tanszékeket és hallgatókat a nemzetközi együttműködési és pályázati lehetőségekről.

Munkatársak
 
sandor zsuzsanna
Sándor Zsuzsanna
külügyi titkár
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
faczanyi zsuzsa
Fáczányi Zsuzsanna
tudományos koordinátor
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
tempus erasmus logo
 
 
Ismertető
 
Az Erasmus+ program az oktatás minőségének emelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. A program a neves filozófusról, teológusról, humanistáról, Rotterdami Erasmusról (1465–1536) kapta nevét. Célja az egyetemek közötti együttműködés elősegítése, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelése és a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerése.
 
Az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb és legismertebb programjaként mostanáig több mint 3 millió egyetemi hallgató tanulmányi és szakmai útját tette lehetővé ösztöndíjai révén, ezzel sokuk későbbi munkavállalását, elhelyezkedését is megkönnyítve.
 
Az Erasmus program az Európai Unió 27 tagállama, a 3 EFTA ország (Izland, Liechtenstein és Norvégia) és két társult ország (Macedónia, Törökország) számára támogatja az együttműködést a felsőoktatás területén. 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport fejlesztésére.
Magyarországon az ERASMUS programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak ERASMUS támogatásért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben a nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív dolgozók támogatására használják fel.
Bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu

 ERASMUS+ hirdetmények
 PÁLYÁZAT Erasmus+ ösztöndíjra a 2017/2018. tanévre az Ybl kar nappali és levelező hallgatói részére
 
 
tempus erasmus logo
 
Felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitása (Student Mobility Study, SMS)
 

Felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása (Student Mobility Practical Placement, SMP)