Copyright 2020 - Custom text here

Örömmel tudatjuk, hogy ez év szeptemberében az Ybl Miklós Építéstudományi Kar létrehozta a hallgatók elhelyezkedését, karriertervezését támogató Karrier Irodát.

Számunkra fontos, hogy hallgatóink minél jobban felkészüljenek a munka világára, hiszen így az YBL-ben szerzett diploma is értékesebbé válik.

A Karrier Iroda célja: magas színvonalon képzett hallgatók és a gazdasági élet szereplői közötti kapcsolat megteremtésével, a tudatos karriertervezés eszközeinek támogatásával olyan elhelyezkedési kultúra meghonosítása, melynek segítségével diákjaink könnyen megtalálhatják a szaktudásuknak és érdeklődési területüknek legmegfelelőbb állást.

Az Iroda többek között tanulmányi- és életpálya-tanácsadással, fő- és részmunkaidős, valamint gyakornoki állások közvetítésével szeretne segíteni a hallgatók egyéni karrierterveinek megvalósításában.

Előadásokat, fórumokat szervezünk, amelyeken a hallgatók megszerezhetik a sikeres elhelyezkedésükhöz szükséges technikai ismereteket: hogyan kell önéletrajzot, motivációs levelet írni, állásinterjúra felkészülni, milyenek a cégek kiválasztási eljárásai. Szervezett bemutatókon, HR szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a frissdiplomásokkal szemben támasztott követelményekkel.

Irodánk közvetítő kapcsolatot is jelent a diákok és a munkaadók között. Adatbázist szeretnénk működtetni, melynek segítségével hallgatóink hatékonyabban találhatják meg az elvárásaiknak megfelelő állást. Az adatbankot a hallgatók és a cégek is használhatják, az adatbázisba Interneten keresztül lehet majd jelentkezni.

Végzett hallgatóinkat sem akarjuk szem elől téveszteni. Ennek érdekében szeretnénk folyamatosan követni az Ő pályájukat is, mivel a munkaerő-piacon szerzett tapasztalataikat fel tudjuk használni a hallgatók álláskereséséhez, elhelyezkedéséhez, illetve pályakezdéséhez nyújtandó segítségünkben, illetve képzésünk korszerűsítésében.

A volt hallgatók és a kar közötti kapcsolat erősítését, folyamatos működtetését az évek óta sikeresen működő YBL Egyesület bevonásával kívánjuk megvalósítani.

Honlapunkon rendszeresen hírt adunk Alma Materünk rendezvényeiről, az álláshirdetésekről és aktualitásokról.


További információk:

Ybl Karrier Iroda
1146 Budapest, Thököly út 74.
Tel.: (36 1) 252 1270 / 1128 mellék


2010 szeptemberében a hallgatói szolgáltatásbővítés keretében megnyitotta kapuit a Szent István Egyetem Hallgatói Karrier Irodája.

Az iroda elsődleges feladata a hallgatók elhelyezkedésének segítése, naprakész álláskeresési információk nyújtása, munkalehetőségek és gyakorlati helyek felkutatása, karrier tanácsadás, valamint munkába állást segítő tréningek szervezése.

Az egyetem hosszú távú célja a Hallgatói Karrier Iroda, a Diplomás Pályakövető- és az Alumni Rendszer kiépítésével egy olyan átfogó szolgáltatás létrehozása, ami nemcsak a diákjaink elhelyezkedését segíti, hanem a hallgatóktól kapott visszajelzések felhasználásával aktívan hozzájárul az egyetemen zajló oktatás fejlesztéséhez is.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha segítségre van szükséged:

  • önéletrajzod és motivációs leveled megírásához az álláskereséshez
  • a neked való diákmunka vagy gyakorlati hely kiválasztásához
  • az állásinterjúra való felkészüléshez
  • ha nem tudod eldönteni, melyik szakirány lenne számodra a legmegfelelőbb
  • …vagy bármikor, ha szeretnél eligazodni a lehetőségeid között.

Ha nincs konkrét kérdésed, vagy problémád, akkor is érdemes néha ellátogatni honlapunkra vagy betérni hozzánk, hiszen sose tudhatod, mikor talál rád egy olyan lehetőség, ami a későbbiekben megalapozhatja a jövődet.

A 2010/2011-es tanévben megrendezésre kerülő álláskeresési tréningjeink, és a fontosabb szakmai rendezvények időpontjait is érdemes figyelemmel kísérni. Honlapunk jelenleg folyamatos fejlesztés alatt áll.

Reméljük, mihamarabb találkozunk.

Üdvözöl minden régi és új hallgatót:

 

SZIE Karrier Iroda