Copyright 2020 - Custom text here

diakhitel logo

Tisztelt  Hallgatók!

A Szent István Egyetem és a Diákhitel Központ Zrt. által kötött együttműködési megállapodás értelmében a 2012/13-as tanévtől Karunkon a Kar hallgatói számára lehetőség van Diákhitel igénylés leadására.
 
 
 
Diákhitel ügyintézés a Tanulmányi Osztályon
A következő diákhitel igénylési határidő: 2016. szeptember 15.
A hiteligénylési adatlapok leadása 2016. szeptember 12-től szeptember 15-ig lehetséges a Tanulmányi Osztályon, ügyfélfogadási időben.
Az Engedményezési adatlap leadási határideje őszi félévben szeptember 15, tavaszi félévben február 15.
Az adatlapot a Diákhitel Direkten lehet elérni. Bővebb információ a Diákhitel Központ honlapján található.
 

 
Üzletszabályzat módosulása • Kamatközlemény (2013. január 01-től)
 • Dékáni körlevél Diákhitel Szerződéssel rendelkező hallgatók részére


  Diákhitel 1

  Változások a 2012/13-as tanévtől

  Azon ügyfelek, akik új szabad felhasználású Diákhitel szerződést kötnek 2012. augusztus 15-e után,  több változással is találkozhatnak a régi típusú hallgatói hitelhez képest.
   
  A 2012/13-as tanévtől Diákhitelt igényelt Ügyfeleinknek már nem kell külön Diákhitel Direkt szerződést kötni, mert a kölcsönszerződés megkötésével egyúttal automatikusan jogosulttá válnak az elektronikus ügyintézésre. Azon Ügyfeleink, akik 2012. augusztus 15-e előtt kötöttek kölcsönszerződést és még nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel továbbra is regisztrálhatnak Diákhitel Direkt szolgáltatásra.
   
  A szabad felhasználású Diákhitelt az új rendszer szerinti állami ösztöndíjas, állami részösztöndíjas és önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók is felvehetik, legfeljebb 35 éves korig. Ezzel párhuzamosan a törlesztést is (eddigiekhez hasonlóan a tanulmányok befejezése után,) legkésőbb 35 éves korban kell megkezdeni.
   
  A 2012/13-as őszi félévtől felvételt nyert hallgatók számára a felvehető hitelösszeg egységes lett mind a három képzési forma számára. Egy évre összesen 500 000 Ft, azaz szemeszterenként 250 000 Ft igényelhető havi 15, 21, 25, 30, 40 vagy 50 ezer forintos részletekben, illetve akár egyösszegben is.
   
  A Diákhitel 1-et igénylő hallgatóknak Hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni, melyet a hiteligénylési adatlappal együtt a diákhitel ügyintézőnek kell leadni. A Nyilatkozat elérhető a Diákhitel Direkt felületén is.