Copyright 2022 - Custom text here
 • Slide number 0
 • Slide number 1
 • Slide number 2
 • Slide number 3
 • Slide number 4
 • Slide number 5
 • Slide number 6
 • Slide number 7
 • Slide number 8
 • Slide number 9
 • Slide number 10
 • Slide number 11
 • Slide number 12
 • Slide number 13
 • Slide number 14
 • Slide number 15
 • Slide number 16

ybl facebook2

A Magyar Építész Kamara (MÉK) és Tagozatai valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) közösen "Diplomadíj 2020" címmel ismételten pályázatot hirdetnek az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA ) szinten végzett építész, belsőépítész- környezettervező, tájépítész(mérnök) és településmérnök hallgatók részére.

Felhívás

Adatlap

A pályázaton 2019. év második félévében, vagy 2020. első félévében diplomázott, és sikeresen végzett okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek- környezettervezők, az okleveles településmérnök osztatlan képzésben vagy a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és táj- és kertművész Mesterszakon végzettek pályázhatnak.
Részt vehetnek a nem magyarországi egyetemeken végzett, de magyar nyelvet beszélő építészek, belsőépítészek, tájépítészek és településmérnökök is, de kizárólag magyar nyelvű anyaggal.

A Diplomadíj pályázatra csak Msc és MA szintű diplomamunkaként készülő építész tervek, belsőépítész-környzettervezői tervek, műemléki épület rekonstrukciós témájú tervek, terület- és településrendezési tervek, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.
A benyújtás kizárólag elektronikus úton történhet.

A benyújtott belsőépítész-környezettervező, a műemléki épület rekonstrukciós témájú terveket, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkákat tagozatonként külön tagozati Bizottságok is értékelik és díjazzák.

Pályázni csak a sikeresen megvédett diplomaterv ( Msc / MA szintű ) építészeti, táj- és kertépítészeti, terület és településrendezési, illetve az ide vonatkozó szakági munkarész(ek)et tartalmazó portfóliószerűen, digitálisan A3 lapméretre szerkesztett, összefűzött maximum 8 darab A3 (420 x 297 mm) oldalt tartalmazó, digitálisan lapozható füzettel lehet.
Javasolt fájlformátumok: pdf, pdfa, jpg.

A pályázatok feltöltési korlátja maximum 5 darab fájlegy fájl mérete maximum: 10 Mb.
Digitális mellékletként feltölthetőek, amennyiben belefér a megadott méretkorlátba:
- a diplomamunka eredeti digitális tervlapjai, (lehetőleg pdf vagy pdfa, jpg )
- egyéb fotómontázsok és / vagy látványtervek, modellfotók, videók, stb..,

A pályázat nyílt, név aláírásos ezért a tervlapokon a pályázó nevét, a felsőfokú oktatási intézmény, a kar és a tanszék megnevezését, illetve a konzulens(ek) nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás, település, településrész megnevezését és a tervezési helyszín pontos címét, fontosabb adatait, továbbá egyéb a pályázó által fontosnak információkat, közlendőket fel kell tüntetni.


A pályázat feltöltése:
                      www.mek.hu / diploma_dij_2020 oldalon

A pályázat feltöltésének ideje:       2020. szeptember 01. (kedd) 00.00 óra és szeptember 11. (péntek) 23.59.00 óra között. Az oldal csak ebben az időszakban érhető el.
A pályázatok csak elektronikus formában nyújthatóak be, és beküldendő a kiíráshoz mellékelt letölthető Adatlap is.

A Diplomadíj pályázatra beérkező munkákat szakmagyakorló építészekből, belsőépítészekből, kert- és tájépítészekből és településtervezőkből álló Bírálóbizottság, valamint tagozati Bírálóbizottságok külön értékelik. Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a zsűri és a tagozati zsűrik több díjat is odaítélhetnek.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését az UIA által meghirdetett Építészet Világnapján, előreláthatóan 2020. október 5-én (hétfő) délután tartjuk a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében ( 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)
A nyerteseket illetve a díjazott terveket a Magyar Építész Kamara honlapján (www.mek.hu), a MÉSZ honlapján (www.meszorg.hu) és egyéb szakmai fórumokon is igyekszünk bemutatni ( pl. nyomtatott sajtó: Építész Közlöny és Évkönyv, Magyar Építőművészet (MÉ), és on-line: meonline.hu, epiteszforum.hu, tervlap.hu, stb..).
A Diplomadíj pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, Ulrich Tamás email címére ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kérjük elküldeni.
Budapest, 2020. június 10.

Szalay Tihamér építész                                                                                dr. Hajnóczi Péter
a Diplomadíj bizottság elnöke                                                                       a MÉK elnökeDiplomadíj 2020 bizottság tagjai:
Építészet:        Szalay Tihamér elnök (MÉK),
Tagok:            Nagy Csaba (MÉSZ), Anthony Gall (MÉSZ), Turi Attila (MÉK), Vadász Bence (MMA).
Műemlékvédelmi tagozat: Nagy Gábor
Belsőépítészeti tagozat: O. Ecker Judit, Magyari Éva, Csavarga Rózsa, Szekér Ferenc, Szenes István, és Veres Péter.
Terület- és Településrendezési tagozat: S. Vasi Ildikó, Schwarczuk Ágnes, Gajdos István.
Kert- és Tájépítészeti tagozat: Schuchmann Péter, Bardóczi Sándor, M. Szilágyi Kinga, Sándor Tamás, Szloszjár György.