Nyomtatás
Részletek: Kategória: Pályázatok | Megjelent: 2019. május 15.

 

Caucy kep

2019. augusztus 4-17.
Helyszín: Coucy-le-Château, Párizstól 130 km-re, Amiens és Reims között

Az Union REMPART 1966 óta szervez francia műemlék-helyszínekre nemzetközi építőtáborokat. Táboraik fizetősök, de sikeresen pályáztak többek között a mi részvételünkre az Erasmus+ programban, így 7 hallgatónak az úti- és tábori költségeket teljes mértékben ösztöndíj fedezi. Angol, és lehetőleg alapfokú francia nyelvismeret szükséges. A kéthetes tábor szakmai gyakorlatként elfogadható.

Jelentkezés 2019. június 15-ig a kari külügyi irodán.
További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dia 1

A  Coucy-Le-Chateau-Auffrique-i vár története

A Coucy-Le-Chateau-Auffrique-i várat 920-ben építette Hervé püspök, ekkor még csak fából. Háromszáz évvel később VII. Enguerrand erősítette meg. 1400-ben a Coucy dinasztiától megvette Orléans-i Louis, így megszilárdította a Valois grófsági címét is. Halála után a burgundok, az angolok és az armagnakok harcoltak érte, és egy ostromot is ki kellett állni a százéves háború alatt. XII. Lajos trónra-kerülésével királyi birtokká vállt. 1652-ben ismét ostrom alá került, mert a helyőrség nem akarta átadni a várat Mazarin bíborosnak a Fronde alatt. A csata után a király elrendelte a kiürítését. A francia forradalom idején elhordták köveit, ennek Lajos Fülöp király vetett véget. A XIX. században az építész Viollet-le-Duc jó pár erődöt és várat, köztük ezt, a Carcassonne-it és a Pierrefonds-it is restaurálta.