Copyright 2022 - Custom text here
 • Slide number 0
 • Slide number 1
 • Slide number 2
 • Slide number 3
 • Slide number 4
 • Slide number 5
 • Slide number 6
 • Slide number 7
 • Slide number 8
 • Slide number 9
 • Slide number 10
 • Slide number 11
 • Slide number 12
 • Slide number 13
 • Slide number 14
 • Slide number 15
 • Slide number 16

ybl facebook2

CR Epitesz palyazat 2021A CREATON South-East Europe Kft. (továbbiakban: kiíró) 2021. évben ötödik alkalommal hirdeti meg országos nyílt hallgatói pályázatát (továbbiakban: pályázat) építészhallgatók számára, amelyen bármilyen funkciójú épület tervével indulhatnak a pályázók. A zsűri a CREATON kerámia tetőcseréppel és/vagy a Terreal kerámia tetőcseréppel tervezett vagy megvalósult épületeket várja.

PÁLYÁZATI ANYAG
A pályázatra kizárólag hallgatói munkával lehet pályázni, amely lehet diplomaterv, komplex tervezés, egyéb féléves tervek, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. Feltétel azonban, hogy a benyújtott  terveken  egyértelműen  a  CREATON  kerámia  tetőcserepeket  és/vagy  Terreal  kerámia tetőcserépet használja. Ehhez elengedhetetlen, hogy a hallgató megismerje a CREATON kerámia tetőcserepeket és/vagy Terreal kerámia tetőcserepeket, illetve a benyújtott pályamű esetén alkalmazza a CREATON kerámia tetőcserepek és/vagy Terreal kerámia tetőcserépek tervezési szabályait. A  pályázat  zsűrije  a  tervezett  épületen  a  CREATON  kerámia  tetőcserepek  és/vagy  Terreal  kerámia tetőcserépek kreatív, ugyanakkor szakszerű kialakítást lehetővé tevő, vagy akár a hagyományokat követő, de a  modern  tömegalakításhoz  illesztett  változatos  felhasználási  lehetőségeit,  illetve  innovatív  alkalmazási megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens
Horváth Sándor, Széchenyi díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék
Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Máté Zsuzsanna, okl. építészmérnök, a 2020. évi pályázat nyertese
Fábián Gábor, okl. építészmérnök, a 2020. évi pályázat nyertese
Jancsár Péter, építészlátogató, (CREATON South-East Europe Kft.)
Pap Győző, építészlátogató, (CREATON South-East Europe Kft.)

PÁLYÁZATI DÍJAK, ELISMERÉSEK
A kiíró a 2021. évi pályázatra 300 000 Ft összdíjazást határozott meg.
A díjkeret tényleges felosztásáról a Bíráló Bizottság dönt a beérkezett pályamunkák alapján. A Kiíró a teljes összeget díjazásra kívánja fordítani, de fenntartja magának a jogot a díjkeret csökkentésére, amennyiben a pályamunkák színvonala azt indokolja. A nyertesek mellett a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek, un. döntőbe juttatott pályaművek szerzői is meghívást kaphatnak. Az eredmények a díjátadóig titkosak maradnak, ott kerülnek nyilvánosságra.
A díjátadóra várhatóan 2022. második negyedévében kerül sor.
A díjazásban nem részesült pályázatokat a Bíráló Bizottság nem őrzi meg.
A pályázati díjakhoz kapcsolódó adóterheket a Kiíró átvállalja, és az adóhatóság felé teljesíti.

PÁLYÁZATI ANYAG
A pályázaton történő részvétel feltétele az alábbiakban ismertetett pályázati anyag és az alábbi nyilatkozatok és engedély-másolat elektronikus benyújtása, annak az alábbiakban megjelölt online felületre (továbbiakban: pályázati oldal) határidőig történő feltöltése.
http://www.creaton.hu/epiteszpalyazatok2021

A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA
- 1 db digitális tabló 60×60-100cm-es méretben, 300 dpi/inch felbontással, amely tartalmazza legalább a megértéshez szükséges léptékű és mennyiségű tervanyagot, a terv írásos munkarészét, koncepcióábrákat, a tervlapon kötelezően fel kell tüntetni a szerző és konzulens nevét és az építmény megnevezését, tervezés valós v. fiktív helyszínét, minimum 4 db látványtervet nagyfelbontású jpg képben.
- A minimum 4 db látványtervek külön, nagyfelbontású képekben történő megküldése.
- A hallgatói jogviszony igazolás beküldése.
- A terv írásos munkarészének külön dokumentumként történő megküldése, az anyaghasználat részletes indoklásával.

A PÁLYÁZATI RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ALÁBBI RÉSZEKKEL RENDELKEZŐ ONLINE ŰRLAP PÁLYÁZATI OLDALON TÖRTÉNŐ KITÖLTÉSE:
- Jelentkezési adatlap
- Részvételi és szerzői jogi nyilatkozat
- Nyilatkozat hallgatói jogviszony fennállásáról

Az alaki vagy tartalmi feltételeknek meg nem felelő pályázatokat Bíráló Bizottság indoklás nélkül elutasíthatja.

Szerzői jogok
A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárulását adja, hogy a CREATON South-East Europe Kft. és annak társcégei a látványterveket marketing tevékenysége során időbeli és térbeli korlátozások nélkül, ma ismert és a jövőben ismertté váló média csatornáinak segítségével, de a tulajdonos személyiségi jogainak figyelembevételével, külön díjazás nélkül korlátlanul felhasználhatják, a látványterveket sokszorozhatják Magyarország és Európa területén.

HATÁRIDŐK
A pályázat meghirdetése: 2021. november 1.
A pályaművek beadása: 2022. február 28.
Bírálat: 2022. április elejéig

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető: Jancsár Péter
Telefon: +36 30 927 9022 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pap Győző
Telefon: +36 30 470 8244 E-mail: gyozo.pap@creaton.hu

A pályázatok feltöltése: http://www.creaton.hu/epiteszpalyazatok2021

További információ a CREATON South-East Europe Kft. termékeivel, műszaki megoldásaival kapcsolatosan: E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.creaton.hu