Copyright 2020 - Custom text here

Az ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI alapképzési szakra jelentkező hallgatóinknak RAJZ ÉS ALKALMASSÁGI VIZSGÁT kell tenniük, ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkezőkre is.
 
A rajz alkalmassági vizsga tartalma:

  •  Egyszerű épület látvány utáni két-iránypontos perspektivikus rajza, vetített kép alapján, tónussal. (45 perc, méret: A/3)
  • Három nézettel (Monge-vetületek) megadott mértani test rekonstrukciója. Axonometrikus ábrázolás, ön- és vetett árnyékkal. (45 perc, méret: A/4)

A rajz alkalmassági vizsgára a következő eszközöket kell hozni:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- A/3-as rajztábla,
- A/3-as fehér, műszaki rajzlapok (dipa),
- ceruza (HB, B, 2B),
- rajzszög,

Az értékelés módja: "megfelelt" vagy "nem felelt meg".

Az építészmérnöki alapképzési szakra nem vehető fel az a jelentkező, aki az értékeléskor "nem felelt meg" minősítést kap. Ugyanez vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkező jelentkezőkre is.

A vizsga időpontjáról az építészmérnöki alapképzési szakra jelentkezőket a Tanulmányi Osztály levélben értesíti, amely tartalmazza a rajz alkalmassági vizsga pontos menetét és időbeosztását. (A vizsga várható időpontja május vége, szombat.)

A rajz alkalmassági vizsga feladatait bemutatjuk a Nyílt napon. Ebben az évben is szervezünk Rajz előkészítő tanfolyamot, amely az alkalmassági vizsgára készíti fel a jelentkezőket. (A részletekről tájékoztatót január végén helyezünk ki.)

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.