Nyomtatás
Részletek: Kategória: Erasmus+ hallgatói ösztöndíjak | Megjelent: 2019. november 18.

erasmus LOGO

Tisztelt Hallgatók,

2019. november 30-ig még lehet jelentkezni 2019/20 tanév 2. félévére Erasmus+ ösztöndíjra külföldi tanulmányi időszakra és szakmai gyakorlatra. 

A tanulmányi mobilitásra (3-12 hónap) az alábbi partneregyetemekre lehet még pályázni: építész és építőmérnök hallgatóknak: Oldenburg, Lipcse, Adana, Szczecin, Nagyvárad, Temesvár, Braunschweig, Lodz, Prága; csak építőmérnök hallgatóknak: Vilnyusz, Kaunas; csak építész hallgatóknak: Bukarest, Krakkó. Szakmai gyakorlatra (2-12 hónap) a hallgatóknak kell keresni fogadóhelyet (építész vagy mérnök iroda, ill. kutatóhely) az EU-n belül bármely országban. A tanulmányi ösztöndíj havi 420-520 Euró (szociális támogatás +200 Euró/hó), a szakmai gyakorlat ösztöndíja 520-620 Euró (szociális támogatás +100 Euró/hó), amelyet általában a fogadóhelytől kapott fizetés is kiegészít.

További információ az ösztöndíjról a Tempus Közalapítvány oldalán: https://tka.hu/celcsoport/4070/erasmus,
a partneregyetemekről pedig az Ybl oldalán: https://www.ymmf.hu/images/erasmus/E_hallg_megpalyazhato_intezmenyek_19_20.pdf.
A pályázás gyakorlati kérdéseiben Fáczányi Zsuzsa (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) tud segíteni.