Copyright 2020 - Custom text here

erasmus LOGO

Tisztelt Hallgatók,

2019. november 30-ig még lehet jelentkezni 2019/20 tanév 2. félévére Erasmus+ ösztöndíjra külföldi tanulmányi időszakra és szakmai gyakorlatra. 

A tanulmányi mobilitásra (3-12 hónap) az alábbi partneregyetemekre lehet még pályázni: építész és építőmérnök hallgatóknak: Oldenburg, Lipcse, Adana, Szczecin, Nagyvárad, Temesvár, Braunschweig, Lodz, Prága; csak építőmérnök hallgatóknak: Vilnyusz, Kaunas; csak építész hallgatóknak: Bukarest, Krakkó. Szakmai gyakorlatra (2-12 hónap) a hallgatóknak kell keresni fogadóhelyet (építész vagy mérnök iroda, ill. kutatóhely) az EU-n belül bármely országban. A tanulmányi ösztöndíj havi 420-520 Euró (szociális támogatás +200 Euró/hó), a szakmai gyakorlat ösztöndíja 520-620 Euró (szociális támogatás +100 Euró/hó), amelyet általában a fogadóhelytől kapott fizetés is kiegészít.

További információ az ösztöndíjról a Tempus Közalapítvány oldalán: https://tka.hu/celcsoport/4070/erasmus,
a partneregyetemekről pedig az Ybl oldalán: https://www.ymmf.hu/images/erasmus/E_hallg_megpalyazhato_intezmenyek_19_20.pdf.
A pályázás gyakorlati kérdéseiben Fáczányi Zsuzsa (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) tud segíteni.

 

2019. május 24-ig nyújthatnak be pályázatot kiegészítő támogatásra a 2019/2020-as tanév őszi vagy mindkét félévére kiutazó fogyatékossággal élő, tartósan beteg, valamint szociális alapon jogosult hallgatók és munkatársak.

 

A pályázathoz kapcsolódó letölthető anyagok:

Erasmus+ SN Pályázati felhívás 2019/2020

Erasmus+ SN Pályázati űrlap 2019/2020

Erasmus+ szociális támogatás pályázati felhívás 2019/2020

Erasmus+ szociális támogatás űrlap 2019/2020

 

További részletek megtudhatók a külügyi irodán.

Budapest, 2019.04.03.

Pályázat az Ybl kar nappali és levelező hallgatói részére

Az Európai Unió Erasmus+ programja keretében várjuk hallgatóink jelentkezését a 2019/20. akadémiai év I. és/vagy II. félévére külföldi részképzésre, diplomaírásra ill. szakmai gyakorlatra.

Pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság
  • aktív hallgatói jogviszony a kiutazás alatt
  • kiutazásig legalább két sikeresen lezárt félév
  • az eredményes tanuláshoz megfelelő szintű idegennyelvi tudás
  • annak tudomásul vétele, hogy a hallgatói mobilitási ösztöndíj nem fedezi szükségszerűen a fogadó országban felmerülő költségeket és a hiányzó összeget az Erasmus hallgatónak kell biztosítania
  • annak vállalása, hogy a hallgató az Erasmus ösztöndíjon kívül más, az Európai Unió által biztosított juttatást nem vesz igénybe.

Részképzésre és szakmai gyakorlatra képzési szintenként minden hallgató összesen 12 hónapra kaphat Erasmus ösztöndíjat. A fogyatékkal élő vagy tartósan beteg, valamint a szociálisan rászoruló hallgatók kiegészítő ösztöndíjra is nyújthatnak be pályázatot.

További információ a programról a Tempus Közalapítvány honlapján és a Szent István Egyetem honlapjánán.

Beadási határidő: 2019. március 31.

 

Hasznos és fontos információk a pályázattal kapcsolatban

Megpályázható intézmények listája

Pályázati adatlap

Kedves Hallgatók,

Következő partnereinkhez még lehet jelentkezni Erasmus+ ösztöndíjjal a tavaszi félévre:

Adana; Athén; Braunschweig; Brünn; Bukarest; Kaunas; Krakkó; Lipcse; Ljubljana; Lođz; Oldenburg; Prága; Szczecin; Tallinn; Vilnius; Zágráb.

Érdeklődjön a Külügyi Irodán!

 erasmus tempus logo

 

 

 

 

 

 

2018. október 25-ig nyújthatnak be pályázatot a 2018/2019-es tanév tavaszi félévére kiutazó fogyatékossággal élő, tartósan beteg, valamint szociális alapon jogosult hallgatók és munkatársak kiegészítő támogatásra.

A pályázathoz kapcsolódó letölthető anyagok:

Erasmus+ SN pályázati felhívás (2019 tavasz)

Erasmus+ SN pályázati űrlap (2019 tavasz)

Erasmus+ szociális támogatás pályázati felhívás (2019 tavasz)

Erasmus+ szociális támogatás pályázati űrlap (2019 tavasz)