Nyomtatás
Részletek: Kategória: Építőmérnöki Intézet | Megjelent: 2020. május 28.

A záróvizsgára történő jelentkezések lezárultak. Amennyiben valaki valamilyen okból mégsem szeretne a záróvizsgán részt venni, akkor erről egy aláírt, szkennelt nyilatkozatot kell küldenie az Építőmérnöki Intézet titkárságára.

A záróvizsga dolgozatok leadásának módja:

Mivel Rektor Úr személyes jelenléttel járó vizsgát rendelt el, a Kar honlapján található, a leadásról szóló hirdetmény az alábbiak szerint változik.

A leadás határideje 2020 június 5. A szakdolgozatot és a védésre készített előadást fenti határidőre küldjék meg konzulensüknek (amennyiben az másképp nem rendelkezik) és a specializációjuknak megfelelően a következő e-mail címek egyikére:

Tűzvédelmi specializáció és Szakmérnök esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Magasépítési specializáció esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Geotechnika specializáció esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Települési specializáció esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(a küldendő anyagot tömörítsék be).

A záróvizsgára hozzák magukkal a dolgozat egy kinyomtatott és egy CD/DVD-re írt példányát! A nyomtatott példány a védés alatt a bizottság munkáját segíti, a záróvizsga végén visszakapják. A CD/DVD példány az Építőmérnöki Intézet irattárába kerül.

A záróvizsga lebonyolítása:

A vizsgára a hallgatók 30 perces váltásban vannak beosztva (a beosztások a szakdolgozatok leadása után kerülnek véglegesítésre, a Kar honlapján lesznek elérhetők). A vizsga előtt fél órával, a záróvizsgához megfelelő öltözetben jelenjenek meg az intézményben és a kijelölt helyen várakozzanak.

A vizsga kijelölt tanterméhez a megadott időpont előtt kb. 10 perccel menjenek oda. A rektori utasítás szerint a járványügyi veszélyhelyzetre előírt védőeszközök viselése kötelező. A záróvizsgára a jegyző fogja Önöket behívni a terembe.

A tanteremben egyszerre egy hallgató tartózkodhat. A vizsga menete minden egyes hallgató esetében:

- védés 10 percben (ha elhúzódna, a bizottság félbeszakítja az előadást, ezért kérem jól időzítsenek)

- kérdések a védéshez kapcsolódóan kb. 2 perc

- komplex és szakirányú tételhúzás és felkészülés 2 perc

- válaszolás a kérdésekre kb. 10 perc

- zárt bizottsági ülés és eredményhirdetés kb. 6 perc. Az eredményt a bizottság a zárt ülést követően azonnal kihirdeti.

A vizsganap elején elnöki megnyitóbeszéd, majd a végén közös eredményhirdetés kivételesen nem lesz.

Vizsgatárgyak:

A BSC képzésben minden hallgatónak az építőmérnöki komplex és a megfelelő szakirányú tételsorra kell készülnie. Ezek a Kar honlapján megtalálhatók.

Idén a tűzvédelmi specializáció esetében a komplex mellett a szakirányú „Létesítés és használat tűzvédelme” kérdéssorokból kell vizsgázniuk.

A Tűzvédelmi Szakmérnök képzésben kötelező vizsgatárgy a „Létesítés és használat tűzvédelme”, mellette kötelezően választható vagy az „Iparbiztonság”, vagy a „Tűzvédelmi berendezések tervezése” kérdéssor.

A záróvizsga időpontjai:

Az időpontokra külön jelentkezni nem kell, arra a hallgatókat Építőmérnöki Intézet osztja be.

A Hallgatók napra és időpontra történő beosztása a szakdolgozatok elektronikus leadása után kerül véglegesítésre, a Kar honlapján lesz elérhető.

 

2020.05.27.

Dr. Szücs László
intézetigazgató