Copyright 2020 - Custom text here

Exclamation mark red

Tisztelt Hallgatók!

https://szie.hu/sites/default/files/2_2020_rektori_utasitas_2019_20_modositott_idobeosztas.pdf

https://szie.hu/sites/default/files/szie_atmeneti_idobeosztas_201920_tanev.xlsx

Összhangban a fenti két dokumentummal, tanév módosított rendjére karunkon így alakul: A szakmai nap, a laza nap, és a tavaszi projekthét elmarad, helyettük is oktatás lesz. (Az ünnepnapokon természetesen nincs oktatás.) A szorgalmi időszak nappali tagozaton az eredetileg tervezettnél tovább, május 22-ig tart. Be kell pótolnunk egy húsvét hétfőt, egy csütörtöki rektori szünetet, és 3 pénteket: rektori szünet, nagypéntek és május 1.

Május 5. kedd: pénteki órarend (május 1 helyett)

Május 18. hétfő: hétfői órarend (húsvét hétfő helyett)
Május 19. kedd: pénteki órarend (nagypéntek helyett)
Május 20. szerda: keddi órarend (május 5 óracsere miatt)
Május 21. csütörtök: csütörtöki órarend (március 12 rektori szünet helyett)
Május 22. péntek: pénteki órarend (március 13 rektori szünet helyett)

Felhívnánk a figyelmet, hogy a rektori utasítás melléklete tartalmaz egy elírást: "Húsvét: 2020. április 10-14. (péntek - hétfő)" Ez nyilván elírás, mert a hétfői nap az az április 13. Ennek megfelelően április 14-én kedden rendes keddi órarend szerint tanítunk.

Levelező tagozaton elmaradt egy B hét március 13-14-én, és egy A hét március 20-21-én, ezeket a személyes jelenléttel járó konzultációkat nem pótoljuk. A többi konzultáció az eredeti tanrend szerint online kerül megtartásra.

Üdvözlettel. A Kar vezetése

 

Oktatási szünet március 12-től - Extraordinary education break from 12.03.2020.

 

 

https://szie.hu/tajekoztatas-koronavirussal-osszefuggo-veszelyhelyzet-kapcsan

http://sziu.hu/12020-iii11-directive-rector-extraordinary-education-break

 

 

Geodézia mérőtábor

Tudnivalók a 2016-os Geodézia mérőgyakorlatról

2016-ban a mérőgyakorlat két helyszínen kerül megrendezésre, Nagymaroson és a Városligetben. Az egyes szakok beosztása a következő:

Levelező Építész, Levelező Építő, Levelező Menedzser: Nappali Menedzser szakokon május 23-27, Városliget. A hétfői kezdés 9:00, a találkozó helyszíne a 203-as tanterem. A gyakorlaton az vehet részt, aki Építészeti geodézia (Építész esetben) vagy Geodézia II. (Építő esetben) vagy menedzser szakon Geodézia I. tárgyból megkapta az aláírást.

Nappali Építész szakon május 30-június 3 illetve június 6-10, helyszíne a Városliget. Hétfőn találkozó 9:00-kor a 203-as tanteremben.
 A nyári vizsgaidőszakban államvizsgázó hallgatók a levelezők időpontjába lesznek beosztva. A gyakorlaton az vehet részt, aki megkapta az aláírást Építészeti geodézia c. tárgyból.

Nappali Építőmérnök szakon június 6-10, 13-17 ill. 20-24, helyszíne Nagymaros. Találkozó hétfőn a Kar mérőtelepén (Nagymaros, Váci út 141) 10:00-kor. A gyakorlaton az vehet részt, aki Geodézia II. tárgyból megkapta az aláírást.

A gyakorlatok további napjainak programja a hétfői eligazításon kerül ismertetésre. A gyakorlatok 5 naposak (hétfőtől péntekig), minden nap folyamatosan jelen kell lenni a feladatok végrehajtásánál, így egyéb iskolai feladat (pl. vizsga, konzultáció, feladatleadás, stb.) a gyakorlat munkaideje alatt nem végezhető. Tíz perc késés után úgy tekintjük, hogy a hallgató a gyakorlaton nem jelent meg.

A nappali tagozatos hallgatóknak később meghirdetett időpontban lehetőséget biztosítunk, hogy arra a kurzusra jelentkezzenek fel, amire jönni szeretnének. A jelentkezés megjelenési sorrendben történik a rendelkezésre álló helyek beteltéig. Aki nem jelentkezik, az üresen maradt helyekre névsor szerint kerül beosztásra. A hallgatói beosztásokat a Szakcsoport honlapján tesszük közzé.

A gyakorlatokra be kell szerezni "Dr. Tokody András: Elektronikus geodéziai műszerekkel a mérőgyakorlaton" c. jegyzetét. A jegyzet nélkül a gyakorlat szinte elvégezhetetlen. A gyakorlat folyamán a jegyzetben felsorolt eszközökre lesz szükség, kérjük, azokat hozzák magukkal. Célszerű a gyakorlatra a feldolgozásokhoz saját számítógépet hozni.

A mérési feladatok a szabadban zajlanak. Napsütés esetére készüljenek naptejjel, sapkával, eső esetére esőkabáttal. Balesetvédelmi okokból a feladat jellege miatt ZÁRT SARKÚ CIPŐ kötelező! Nagymaroson a mérések az utcán, forgalomban zajlanak, ezért ZÖLD LÁTHATÓSÁGI MELLÉNYT kell hozni.

A mérőgyakorlat hallgatói maguk gondoskodnak élelmezésükről. Nagymaroson lehetőség van egy étteremben házhoz szállított menüre előfizetni, ennek ára kb. 800 Ft/adag.

Nagymaros:

Cím: Nagymaros, Váci út 141.

 Megközelítés: vasúttal vagy személykocsival (a mérőgyakorlat alatt a személygépkocsi nem használható!)

 Megközelítés a Nagymaros-Visegrád MÁV állomásról: a Magyar utcán a Váci útig, ott balra, majd a Váci úton egyenesen a mérőtelepig
(kék vonalon a kék pontig):

 

maros

     maros terkep

 Elhelyezés: 8 fős női és 14 fős férfi hálóteremben, valamint egy kb. 8 fős külön épületben.