Copyright 2017 - Custom text here
NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK
 
KÜLÜGYI TITKÁRSÁG
Helye: "A" épület, földszint 101.
Telefon: (1) 883 7801, (1) 252 1270 /145
Fax: (1) 252-1278
 
Munkatársak
 
sandor zsuzsanna
Sándor Zsuzsanna
külügyi titkár
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
faczanyi zsuzsa
Fáczányi Zsuzsanna
tudományos koordinátor
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
A dékán irányításával építi és ápolja a kar nemzetközi kapcsolatait. Végzi a nemzetközi felsőoktatási programok adminisztrációját: pályázatok, szándéklevelek, szakmai és pénzügyi beszámolók határidőre való elkészítését, gondoskodik a keretösszegek előírás szerinti elköltéséről.
Kapcsolatot tart a partnerintézményekkel, az egyetemi központi külügyi irodával, a programok hazai és külföldi felügyeleti szerveivel.
Előkészíti, szervezi és nyilvántartja oktatóink és hallgatóink szakmai utazásait, az idelátogató oktatók és hallatók fogadását.
Tájékoztatja a tanszékeket és hallgatókat a nemzetközi együttműködési és pályázati lehetőségekről.
 
tempus erasmus logo
 
 
Ismertető
 
Az Erasmus+ program az oktatás minőségének emelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. A program a neves filozófusról, teológusról, humanistáról, Rotterdami Erasmusról (1465–1536) kapta nevét. Célja az egyetemek közötti együttműködés elősegítése, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelése és a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerése.
 
Az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb és legismertebb programjaként mostanáig több mint 3 millió egyetemi hallgató tanulmányi és szakmai útját tette lehetővé ösztöndíjai révén, ezzel sokuk későbbi munkavállalását, elhelyezkedését is megkönnyítve.
 
Az Erasmus program az Európai Unió 27 tagállama, a 3 EFTA ország (Izland, Liechtenstein és Norvégia) és két társult ország (Macedónia, Törökország) számára támogatja az együttműködést a felsőoktatás területén. 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport fejlesztésére.
Magyarországon az ERASMUS programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak ERASMUS támogatásért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben a nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív dolgozók támogatására használják fel.
Bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu
 
Erasmus+ Mobilitási projektek
 
Erasmus+ pályázatok hallgatóknak
 
HALLGATÓI PÁLYÁZAT ERASMUS+ ösztöndíjra 2017/18
 
Erasmus+ pályázatok oktatóknak, munkatársaknak
 
ERASMUS+ hirdetmények
 AKTUÁLIS KÜLFÖLDI ÖSZTÖNDÍJ LEHETŐSÉGEK
 
tempus logoCampus Mundi ösztöndíj külföldi szakmai gyakorlathoz
Campus Mundi - Módosított pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára
A 2017.szeptember 30-ig megvalósuló külföldi szakmai gyakorlatra pályázhatnak hallgatók 2017. február 28. éjfélig.
 
 
ceepus logo
CEEPUS Freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj
A 2016/2017-es tanév tavaszi félévére szóló mobilitási pályázatok benyújtási határideje: 2016. november 30. éjfél
 
 

fulbright logo
Ösztöndíjak az Egyesült Államokba a 2015/16-os tanévre

Szakmai gyakorlatok Olaszországban
Szakmai gyakorlatok Máltán

 


campushungaryCampus Hungary pályázatok

 


 visegradiVisegrádi Alap pályázatok (Ma és Phd tanulmányok)

 placement uk
Placement in the UK

Részletes ismertető

CLUB MARPEN

clubmarpenÉvente 5-10 diákunk vehet részt a francia Club Marpen szervezet jóvoltából nyári, Angouleme környéki kéthetes nemzetközi építőtáborban, ahol több helyszínen építészeti örökség helyreállítását végzik korabeli kézműves technikák alkalmazásával. A napi 5 órás munka mellett érdekes és tartalmas szórakozásra is van lehetőség. Kenu- és gyalogtúra, koncert, tábortűz, zarándokút, színi előadás, nemzeti ételek főzése (Európa-büfé), kirándulás az Atlanti-óceánhoz, és még sok egyéb program segíti elő a cseh, spanyol, ukrán, marokkói, magyar, francia résztvevők és a helyi lakosok megismerkedését, barátkozását. A táborban való részvételt az iskola nyári gyakorlatként elfogadja. 
 
 
Útibeszámolók:
Fotók:
ÚTIOKMÁNYOK OKTATÓKNAK
 
Az egyetemi honlap "Munkatársaknak" szóló fejezetében, a "Rektori utasítások" cím alatt olvasható a 3/2007.sz. Rektori utasítás a Szent István Egyetem hivatalos külföldi kiutazásairól és az ezzel kapcsolatos elszámolásokról, a külföldi vendégek fogadásának engedélyezéséről és ügyintézéséről.
 
A nyomtatványok letölthetők innen: